Ahlan Wasahlan Wamarhaban

Syed Abdul Kadir Aljoofre,

Kuala Lumpur - Selangor - Singapura - Madinah Al-Munawwarah - Perlis - Kedah - Tanta - Kaherah.

Banyakkanlah berselawat ke atas kekasih kita Muhammad Sallallahu 'Alaihi Waalihi Wasallam..


Sila jaga tatatertib Syariah dalam tagboard di bawah. Ulasan bagi sesuatu topik dialu-alukan dikemukakan di bahagian ulasan topik tersebut, dan bukan di bahagian tagboard. Jazakumullah
   

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sila klik di tarikh-tarikh di atas untuk melihat entry untuk hari tersebut.. Sila klik juga di bulan-bulan sebelum ini. Digalakkan juga mula membaca dari posting awal (1 Februari 2005) mengikut turutan. Di bawah ini pula sebahagian entry yang menjadi "hits" disusun mengikut tarikh


  • Catitan Pertama

  • Kasih Si Anak Kecil

  • Doa Akhir dan Awal Tahun - Haramkah Membacanya? (Bhgn. 1/2)

  • Meramal Hari Qiamat?

  • Tasua'

  • Cikgu Oh Cikgu!

  • Tuntutan Mencari Ilmu

  • Sabar (Bhgn. 1/2)

  • Sembelih Vs Zalim

  • Force Of Nature.. Konsert Amal

  • Kat sana, kat sini..

  • Siti Oh Siti!

  • Sambutan Maulid Nabi (Bhgn. 1/20)

  • Salam Dari Kota Singa

  • Saman Sambut Maulid

  • Qataluki Ya Iraq!

  • Maulid Melayu

  • Selawat, Bid'ah vs Pendidikan

  • Menghina Islam

  • As-Sayyid Muhammad Al-Maliki (Bhgn. 1/4)

  • Petir

  • Persoalan Membasuh atau Menyapu Kaki Ketika Wudhu' (1/2)

  • Nasihat Tak Wajib Dilaksanakan?

  • Tidak Ikhtilat Lebih Cemerlang

  • Sheikh Abdul Fattah Abu Ghuddah

  • Istiqamah

  • Korban Bom

  • Dakwah Umum Dan Khusus (Bhgn. 1/2)

  • Aminah Wadud dan Bid'ah Hasanah - Satu Manipulasi Kotor

  • Judi - Pak Lebai dan Datuk Datin

  • Astora Dan Pembaca

  • Ekstrimiskah Mereka?

  • AP Hadhari

  • Permulaan Hidayah

  • Da'ie dan Da'iah

  • Niat Menuntut Ilmu

  • Eulogy (1)

  • Eulogy (2)

  • Surat Imam Abdullah Alhaddad (1/2)

  • Nisfu Sya'ban Datang Lagi

  • Waktu-waktu Penting

  • Puasa dan Raya - Malaysia Vs Mesir

  • Maulid Condi Rice di Arab Saudi

  • Sucikah Kita?

  • Wahhabi Oh Wahhabi

  • Pengenalan Ringkas Mazhab Syafie (1/5)

  • Pening juga tak mau bermazhab ya?

  • Doa Akhir dan Awal Tahun

  • Solat Jumaat - Sedikit Koreksi

  • Cemburu

  • Tiga Golongan

  • Futur

  • Bulan Istighfar

  • Al-Habib Abdullah Assyatri

  • Pemberian Tidak Setara Antara Anak-anak


    Sesungguhnya Ulama' itu adalah waris para Nabi

    Pautan ke para da'ie dan ulamak:

  • Habib Omar Benhafidz

  • Habib Ali Aljufri

  • Dr Mohd Saied Ramadhan Albouti

  • Dr Wahbah Azzuhayli

  • As-Syeikh Abdul Fattah Abu Ghuddah (Rahimahullah)


    Pro-Tajdid Segar


    Pengunjung Sejak 1 Februari 2005:

    Isi Buku Tamu 

     

    YM Aljoofre




    Klik di Iklan di bawah (Anda tidak dikenakan apa-apa bayaran)


    Klik butang "Contact Me" di bawah untuk menghantar email kepada ana

  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed




    Friday, March 18, 2005
    Force of Nature.. Konsert 'Amal'..

    - Adakah benar istilah Force of Nature yang dibesar-besarkan sekarang ini di semua jenis media di negara kita? Apabila kuasa Allah s.w.t. dalam mentadbir alam ini dengan segala hikmah-Nya kita gantikan dengan kuasa semula jadi, tidak takutkah kita aqidah kita tergelincir? Perkataan nature atau semula jadi amat selalu diungkapkan dalam mentafsir apa yang berlaku di alam kita ini, terutama media-media barat. Apabila kita terikut-ikut sedemikian amat dikhuatiri kita sehingga tak sedar bahawa kuasa Allah mengatasi segalanya dan apa jua yang berlaku ada sebab dan hikmahnya.

    - Beramal dengan konsert. Jemput pula artis-artis luar negara seperti "kumpulan budak lelaki belakang jalan" dan lain-lain. Dimeriahkan pula dengan artis tempatan. Kemudian adakan pesta hiburan. Alasan untuk membantu mangsa tsunami. Tersengih mendengarnya. Adakah semudah itu ummat Islam kita tertipu?

    Bila fikirkan balik. Benarlah ia konsert amal. Amal kejahatan pun amal jugak kan? Patut ditambah "konsert amal jahat tsunami force of nature.."

    - Solat Jumaat tadi, terlihat seorang remaja berdiri di saf keempat masjid berkemeja T bertulis Nirvana dan bergambar kumpulan "batu" tersebut. Betapa berbangga dia dengan kumpulan tersebut. Apa yang menyedihkan betapa tiada sensitiviti langsung pada adab memasuki masjid. Tiada lagikah izzah sebuah masjid sekarang ini di mata kita?

    - InsyaAllah lepas ni ana akan mengulas mengenai sambutan maulid nabi yang tak sampai sebulan lagi akan mula meriah di negara kita. Sebelum ada pihak yang sekali lagi mengelirukan masyarakat ana rasa baik ana tulis sedikit agar dapat dimanfaatkan bersama. Kalau ada sahabat2 yang ada input samaada positif atau negatif boleh email kepada ana ya..

    Posted at 03:46 pm by aljoofre

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry

    Google
     
    Web Aljoofre Meredah Usia

    Aljoofre Meredah Usia..

    Tiada hak cipta terpelihara. Sebarang unsur peniruan, pengedaran dan penerbitan dari web ini adalah dibenarkan untuk mengembangkan dakwah Islamiah. Allah s.w.t. sahajalah yang akan memberi ganjaran dan melindunginya.